Comitet de selecție

 

Hojbotă Călin 

 

  Hojbotă Călin a absolvit Ingineria Calculatoarelor din cadrul Universitățiii Tehnice Cluj-Napoca în 2011 și a urmat un master în Fizică Computațională în cadrul Universității Babeș Bolyai.   În perioada 2011 – 2014 a lucrat ca asistent de cercetare la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare, Cluj-Napoca, studiind interacțiunea laserilor cu materia.   Din 2014 urmeaza cursurile doctorale în domeniul fizicii, la Gwangju Institute of Science and Technology, Coreea de Sud, fiind și asistent pentru cursul Metode Matematice în Fizică.   În cadrul programului doctoral, Călin studiază cum se comportă materia când e iradiată cu surse laser ultraintense, concentrându-se în mod special pe realizarea viitorilor acceleratori de particule bazati pe plasme și a noilor surse de raze X si gamma.   Călin este pasionat de știință și cultură, iar în timpul liber încearcă să descopere Coreea si să-și îmbunătățească abilitățile de a vorbi limba coreeană.

 

 

Raul Zarecki 

 

  Raul Zarecki a absolvit Facultatea de Instalaţii la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca după care a obținut gradul de M.Sc. la Universitatea Tehnică din Danemarca. Aici a activat pe perioada studiilor ca asistent universitar la cursurile de modelare probabilistică și dinamica computerizată a fluidelor.   Din 2014 este consultant în ALECTIA, una din companiile de vârf din cadrul consultanței în construcţii din Danemarca. Aici lucrează, în cea mai mare parte a timpului, ca inginer proiectant pentru laboratoare științifice și noile super-spitale. În 2015 a proiectat camerele cu atmosferă controlată pentru Station Q CPH, unul din 3 centre Microsoft pe plan mondial pentru cercetare în computare quantică.   Raul este pasionat de știință și cunoaștere iar timpul liber și-l petrece făcând cursuri de teambuilding pentru adolescenți în cadrul Asociației de Cercetași din Danemarca și, atunci când reușește să ajungă la sala de antrenamente, practicând Aikido.

 

 

Andrada Fiscutean 

 

  Andrada Fiscutean scrie despre știință și tehnologie de 8 ani. Articolele sale au apărut în câteva dintre cele mai cunoscute publicații de IT din lume, ca WIRED, Vice MotherboardZDNetComputer Weekly și tech.eu. În paralel, este redactor știri la PRO FM București.   A realizat reportaje și analize pe teme precum securitate cibernetică, noi tehnologii, piața muncii în IT, companii și startupuri, încercând să schițeze cât mai fidel lumea tech din Europa de Sud-Est pentru presa internațională. Portofoliul ei include o serie de articole despre Acceleratorul de Particule de la Geneva, dar și una despre contribuțiile românești recente din domeniul cercetării.   Andrada a obținut premiul Tânărul Jurnalist al Anului, sectiunea Telecom & Gadgets, în 2011. Este pasionată de istoria tehnologiei în fostul bloc comunist și de literatura SF.

 

 

Johann Stan

 

  Originar din Tîrgu-Mures, Johann Stan a obținut un doctorat în informatică de la Universitatea Jean-Monnet, Saint-Etienne. A lucrat 4 ani ca cercetător la Bell Labs, perioadă în care a realizat mai mult de 10 aplicații de brevet si publicatii stiințifice în domeniul rețelelor sociale si a sistemelor de recomandare.   În 2013 s-a mutat la Washington DC si a lucrat pentru National Institutes of Health ca cercetător în procesării automată a textului în domeniul biomedical. Din 2015 lucrează ca examinator de brevete la Oficiul European de Brevete din Haga. Este fondatorul TEDxTârguMures si pasionat de inovația technologică.

   

 

Ilinca Burdulea

 

  Ilinca este studentă în primul an la Facultatea de Inginerie Aerospațială. A îmbinat pasiunea pentru fizică și antreprenoriat prin activitatea sa în start-up-ul Fabrica de Experimente, în care se ocupă de project managing de doi ani.   În paralel, lucrează ca și copywriter în agenția The Graphic Tribe. De-a lungul timpului, a aplicat la mai multe fonduri nerambursabile pentru organizarea show-urilor de experimente marca Fabrica, dar s-a implicat și în alte proiecte conexe precum campania de crowdfunding sau roadshow-ul desfășurat în 5 orașe din țară.   Îi plac provocările, inovația și situațiile noi care îi testează limitele, făcând-o să iasa din zona de confort.

 

Ștefan Molnar

 

  Ștefan a fost coodonator al Fondul Științescu Mureș în primul an de implementare și speră ca acesta să devină un punct de atracție important pentru comunitatea pasionată de științe din județul Mureș.   Are o experiență de 6 ani ca profesor de limbă engleză și de aproape 4 ani în domeniul fundraising-ului și grant-making-ului comunitar, pornind o mișcare de oameni cu inițiativă și putere de schimbare la Reghin, Mureș.   Este un pasionat de științe, de educație și tot ce implică creativitatea copiilor.