Lego Challenge – Jucării STEM pentru clasele primare.
January 15, 2018

Proiectul nostru își propune formarea de competențe și cunoștiințe de bază, în diferite domenii Stem. Pe de-o parte elevii construiesc mașini și mecanisme simple, motorizate și investighează principiile de funcționare ale acestora prin diverse experimente, iar pe de altă parte vor putea studia elemente de construcție, lucru care le va permite să atingă un nivel superior în proiectarea și construirea roboților.
Proiectul nostru presupune achiziționarea unor seturi Lego Education-optimizate pentru utilizarea în activitatea curentă la clasă și în programele de after-school. Seturile Lego achiziționate se vor împărți pe categorii de vârste, în funcție de aplicabilitate. Vor fi achizitionate seturi de Lego Education WeDo 2.0 si Lego Education-Simple & Powered Machines Set.

 

Atelierul de introducere în Robotica WeDo®: care încurajează învățarea prin joacă prin construirea de modele distractive cu motoare și senzori. Robotica WeDo 2.0: oferă oportunitatea de a introduce elementele de programare. Încurajează învățarea prin joacă prin construirea de modele LEGO® distractive cu motoare și senzori.

 

Mașini și mecanisme: Elevii construiesc mașini și mecanisme simple și motorizate și investighează principiul lor de funcționare. Acest atelier permite copiilor să acționeze ca mici oameni de știință, ingineri și designeri, oferindu-le cadrul, mijloacele și sarcinile care dezvoltă creativitatea, cunoștiințele de tehnologie, știință și matematică.
Prin intermediul LEGO CHALLENGE, elevii școlii gimnaziale Dacia vor putea combina experimentele cu activitățile curriculare relevante, și vor putea realiza o gamă variată de activități cu aplicabilitate în tehnologie, proiectare, știință și matematică implicând astfel profesori și elevi din cadrul școlii și voluntari (angajați ai firmelor din Tîrgu-Mureș).

 

Echipa:

 

  • Corina Istrate – Profesor pentru învățământul primar
  • Dora Macean – Profesor pentru învățământul primar
  • Denisa Pop – Profesor pentru învățământul primar
  • Voluntari: 10 elevi din clasele V-VIII ale Școlii Gimnaziale ”Dacia” – Tîrgu-Mureș; 3 angajati de la firme locale și instituții locale: 1 formator de formatori, 1 profesor informatică și 1 arhitect

 

Finanțare:  8000 lei

 

Activități: Cu începere din 01 februarie 2018