Comitet de selecție

Oana-Bianca Mărginean

Oana-Bianca Mărginean, jurnalist și fondator Edulike.ro – https://edulike.ro/ Cu o experiență de peste 15 de ani în presa scrisă, presa online, TV și radio, a abordat, petru o perioadă însemnată, domeniul educației în materiale jurnalistice. Pasiunea pentru acest domeniu a îndemnat-o să lanseze un site dedicat învățământului din România: https://edulike.ro/
 
 Farmos Rudolf-László
Asistent Universitar, Universitatea SAPIENTIA din mun. Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Tehnice şi Umaniste, Departamentul de Inginerie Mecanică
 Jakab-Farkas László
Doctor Inginer Jakab-Farkas László este  lector universitar (Universitatea „Sapientia” din municipiul, Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Tehnice şi Umaniste din Târgu Mureş, Departamentul de Inginerie Mecanică)

 Kovács Gábor

Adjunct-(Universitatea „Sapientia” din municipiul, Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Tehnice şi Umaniste din Târgu Mureş, Departamentul de Horticultură)

Mihaela Bărbulescu 

Antreprenor, una dintre sponsorii fondului Științescu Mureș, prin compania Cotraco. ”Suntem mereu deschiși pentru proiecte ce țin de viitorul comunității din care facem parte. Susținem activități care contribuie la educarea copiilor, ei sunt cei care trebuie sprijiniți, iar prin sprijinul nostru vrem sa ne aducem si noi aportul la dezvoltarea comunității in care trăim”.

 

 

Hojbotă Călin 

 

Hojbotă Călin a absolvit Ingineria Calculatoarelor din cadrul Universitățiii Tehnice Cluj-Napoca în 2011 și a urmat un master în Fizică Computațională în cadrul Universității Babeș Bolyai.   În perioada 2011 – 2014 a lucrat ca asistent de cercetare la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare, Cluj-Napoca, studiind interacțiunea laserilor cu materia.   Din 2014 urmeaza cursurile doctorale în domeniul fizicii, la Gwangju Institute of Science and Technology, Coreea de Sud, fiind și asistent pentru cursul Metode Matematice în Fizică. În cadrul programului doctoral, Călin studiază cum se comportă materia când e iradiată cu surse laser ultraintense, concentrându-se în mod special pe realizarea viitorilor acceleratori de particule bazati pe plasme și a noilor surse de raze X si gamma. Călin este pasionat de știință și cultură, iar în timpul liber încearcă să descopere Coreea si să-și îmbunătățească abilitățile de a vorbi limba coreeană.

 

 

 

Raul Zarecki 

 

Raul Zarecki a absolvit Facultatea de Instalaţii la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca după care a obținut gradul de M.Sc. la Universitatea Tehnică din Danemarca. Aici a activat pe perioada studiilor ca asistent universitar la cursurile de modelare probabilistică și dinamica computerizată a fluidelor.   Din 2014 este consultant în ALECTIA, una din companiile de vârf din cadrul consultanței în construcţii din Danemarca. Aici lucrează, în cea mai mare parte a timpului, ca inginer proiectant pentru laboratoare științifice și noile super-spitale. În 2015 a proiectat camerele cu atmosferă controlată pentru Station Q CPH, unul din 3 centre Microsoft pe plan mondial pentru cercetare în computare quantică.   Raul este pasionat de știință și cunoaștere iar timpul liber și-l petrece făcând cursuri de teambuilding pentru adolescenți în cadrul Asociației de Cercetași din Danemarca și, atunci când reușește să ajungă la sala de antrenamente, practicând Aikido.

 

 

 

Ilinca Burdulea

 

Ilinca este studentă în primul an la Facultatea de Inginerie Aerospațială. A îmbinat pasiunea pentru fizică și antreprenoriat prin activitatea sa în start-up-ul Fabrica de Experimente, în care se ocupă de project managing de doi ani. În paralel, lucrează ca și copywriter în agenția The Graphic Tribe. De-a lungul timpului, a aplicat la mai multe fonduri nerambursabile pentru organizarea show-urilor de experimente marca Fabrica, dar s-a implicat și în alte proiecte conexe precum campania de crowdfunding sau roadshow-ul desfășurat în 5 orașe din țară. Îi plac provocările, inovația și situațiile noi care îi testează limitele, făcând-o să iasa din zona de confort.

 

 

 

Ștefan Molnar

 

Ștefan a fost coodonator al Fondul Științescu Mureș în primul an de implementare și speră ca acesta să devină un punct de atracție important pentru comunitatea pasionată de științe din județul Mureș. Are o experiență de 6 ani ca profesor de limbă engleză și 4 ani în domeniul fundraising-ului și grant-making-ului comunitar, pornind o mișcare de oameni cu inițiativă și putere de schimbare la Reghin, Mureș. Este un pasionat de științe, de educație și tot ce implică creativitatea copiilor.