Monede și zaruri măsluite.
January 15, 2018
Prin acest proiect dorim să folosim o imprimantă 3D și un sistem automat de mișcare pentru a studia efectul asimetriei distribuției de masă într-un zar și monedă.
Micii radioamatori.
January 15, 2018
Proiectul va permite lărgirea orizontului în domeniile tehnico-științifice și încurajează pasiunea pentru științe; proiectul are cinci domenii principale interconectate, domenii de care sunt responsabili câte un profesor specializat.
Educație prin experimente.
January 15, 2018
Proiectul în sine se va aplica pluridisciplinar urmărindu-se asimilarea unor legi, principii, teorii, noțiuni de bază în domeniile fizicii, chimiei, biologiei , geografiei și tehnologiei prin tehnici de laborator ca microscopia, crearea unor modele la scară, mișcările Pâmântului, rotația Lunii în jurul pământului, dinamica scoarței, presiunea aerului,aerul cald și aerul rece, pot fi mult mai bine înțelese utilizându-se metoda experimentului prin crearea unor modele și simularea acestor mișcări.
Robotică și echipamente electronice.
January 15, 2018
Folosind experiența acumulată în programarea roboților Lego Mindstorm considerăm că ar fi util o deschidere spre roboți Arduino, prin care să se poate îmbina programarea cu electronica, deci informatica cu fizica.
Biotech II
January 15, 2018
Proiectul este conceput sub forma unui opțional interdisciplinar care invită elevii să participe la aventura cunoaşterii şi înţelegerea ştiinţifică a proceselor care stau la baza vieţii.
Lego Challenge – Jucării STEM pentru clasele primare.
January 15, 2018
Proiectul nostru își propune formarea de competențe și cunoștiințe de bază, în diferite domenii Stem.
Modernizare cu 3D printing.
January 15, 2018
Proiectul vizează achiziționarea a două imprimante 3D și a materialelor necesare folosirii lor (soft+materiale), și echiparea cu ele a laboratorului de informatică existentă în Liceul Tehnologic Electromureș.
Modelio
January 15, 2018
Proiectul presupune studiul diferitelor structuri proiectate de elevi în cadrul atelierului de arhitectură prin realizarea unor machete imprimate 3D.
Aplicații ale științelor și tehnologiei în alimentație.
January 15, 2018
Proiectul nostru constă în studierea teoretică şi practică a apei şi alimentelor necesare în viaţa de zi cu zi şi a rolului acestora în păsrarea sănătăţii organismului nostru.