DESPRE PROGRAM

ȘTIINȚESCU MUREȘ este un program implementat de Fundația Comunitară Mureș, în parteneriat cu Federația ”Fundațiile Comunitare din România” cu sprijinul Romanian-American Foundation și finanțatori locali: GEDEON RICHTER, AZOMUREȘ, ORTOPROFIL, ACCENTURE, DONAUTAL, SPF MEDIA, MAVIPROD, KASTAMONU ROMANIA, MOBILA DALIN, REMEX, NEON&SIGN, BAGGERMAN BV, PEDALEAZĂ PENTRU ȘTIINȚESCU, LECO, FORUM INDUSTRY, SWIMATHON.MS. Prin acest demers dorim să încurajăm pasiunea pentru domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) în rîndul copiilor, prin implicarea profesorilor, părinților, antreprenorilor si angajatilor din companiile din județul Mureș interesați să transmită frumusețea științei către cei mai tineri membri ai comunității.

 

Prin acestea, urmărim să-i ajutăm pe elevi să descopere că științele sunt interesante, atractive și incitante. Cu ajutorul proiectelor, dorim ca tinerii și copiii să înțeleagă și să experimenteze modul în care funcționează tehnologia modernă și cum poate ea să ne ajute să îmbunătățim calitatea vieții de zi cu zi. Dorim să-i impulsionăm să treacă din rolul consumatorului pasiv, în cel cu potențial de creator și inovator.

 

În contextul schimbărilor accelerate din domeniul tehnologiei, al evoluției inteligenței artificiale și al schimbărilor radicale care vor surveni pe piața muncii, drept rezultat al primelor, la ediția din 2017, Științescu își propune să contribuie în mod deosebit la dezvoltarea abilităților care vor fi necesare în următorii ani.

 

Cu alte cuvinte, așteptăm proiecte creative care să „contagieze” comunitatea mureșeană și să constituie surse de inspirație pentru a dezvolta noi proiecte care să ajute elevii să descopere fascinația științelor! Toate aceste elemente converg, pe termen lung, la stimularea tinerilor din județul Mureș pentru alegerea unei cariere în domeniul STEM și implicarea companiilor în educație. Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în alte orașe/județe din țară: București, Sibiu, Cluj, Iași, Bacău, Ploiești, Făgăraș, Oradea prin competiții similare de proiecte, gestionate de fundațiile comunitare locale.