Științescu 5

Stiai că?

Copiii născuţi după 2010, respectiv generaţia Alfa, vor schimba radical lumea în care trăim, în bine, sunt cei mai flexibili oameni, care se pot adapta foarte uşor la schimbări şi, poate cea mai importantă caracteristică a lor, suferă de prezenteism.

,,Sunt copiii care trăiesc într-o lume complet diferită. Sunt stimulaţi cognitiv încă din primii ani de viaţă, au acces la informaţii instant, au acces la copii de pe alte continente prin intermediul tehnologiei, au posibilitatea să călătorească încă de mici. Ei trăiesc în epoca libertăţii, sunt viitorii adulţi fără prejudecăţi. Spre exemplu, aceştia copii vor fi în contact cu un alt tip de învăţare, mai interactiv. Practic, revoluţia tehnologică e cea care îi influenţează foarte mult pe aceşti copii din generaţia Alfa,, a declarat psihologul Mihai Copăceanu iar datoria noastră ca profesori, părinți și mediu civil este de a le asigura mediul în care își pot dezvolta aceste abilități, dăruindu-le libertatea de a se exprima. 

Ești profesor, dar nu știi cum să-ți faci orele mai interesante și pe placul generației Alfa?

Noi știm că pentru a realiza orice, îți trebuie două lucruri: voință și sprijin financiar. 

Tu vrei, dar ți se pare greu să obții fonduri pentru educație?

Fundația Comunitară Mureș vine cu o soluție simplă, unde profesorii sunt ghidați, pas cu pas prin procesul de aplicare pentru finanțări în valoare totală de 72.000 lei. Prin siteul de finanțare https://finantare.fcmures.org/ trebuie doar să răspunzi la câteva întrebări simple despre cum intenționezi să cheltui finanțarea primită și ce activități vei desfășura. 

La ce fel de finanțări se poate aplica?

Momentan avem 2 fonduri de finanțări deschise până pe 31 iulie, una pentru chimie în valoare de 32.000 lei și una pentru fizică în valoare de 40.000 lei puse la dispoziție de Gedeon Richter Romania și Uniprest Install și dublate de către Romanian-American Foundation

Aplicațiile se depun on-line!

Dacă nu înțelegi anumite aspecte din program, unde te poți adresa?

Coordonatorul de proiecte : Lázár Szilvia Panna

Tel: 0749561797

Mail: stiintescu@fcmures.org