Lansare Fondul Științescu Mureș – Ediția 2.0
September 20, 2017

Fundația Comunitară Mureș (FCM) lansează marți, 14 noiembrie de la ora 11:00 AM, ediția 2.0 a programului de finanțare “Fondul Științescu Mureș”, prin care-și propune să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta între 6 și 19 ani. Vor participa la acest eveniment pasionați ai științelor – elevi, studenți, profesori, reprezentanți ai companiilor, ai autorităților publice și presa locală.

Ghidul de finanțare care va fi prezentat cu ocazia lansării îi încurajează pe cei care vor să aplice să propună proiecte educaționale care promovează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea de abilități mai degrabă decât transmiterea de informații.

 

Prin acest demers dorim să încurajăm pasiunea pentru domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) în rîndul copiilor, prin implicarea profesorilor, părinților, antreprenorilor si angajatilor din companiile din județul Mureș interesați să transmită frumusețea științei către cei mai tineri membri ai comunității.

 

Cu ajutorul proiectelor, dorim ca tinerii și copiii să înțeleagă și să experimenteze modul în care funcționează tehnologia modernă și cum poate ea să ne ajute să îmbunătățim calitatea vieții de zi cu zi. Dorim să-i impulsionăm să treacă din rolul consumatorului pasiv, în cel cu potențial de creator și inovator.

 

“Științescu” este implementat în Mureș de Fundația Comunitară, prin Federația ”Fundațiile Comunitare din România” alături de Romanian-American Foundation şi partenerii locali. Fundația Comunitară Mureș este un finanţator privat local care identifică, promovează iniţiative şi proiecte ale comunităţii mureșene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind astfel la dezvoltarea locală.