Lansare ȘTIINȚESCU-RICHTER pentru chimie 2.0
October 27, 2020

Dragi pasionați de științe,

 

vă anunțăm cu mare entuziasm că a sosit momentul mult așteptat de către echipa ȘTIINȚESCU Mureș  și, credem noi, că și de comunitatea STEM din județul nostru!

 

Pe data de 28 octombrie am lansat a doua ediție a fondului ȘTIINȚESCU-RICHTER pentru chimie. Suntem bucuroși că vom continua acest fond, început în ediția ȘTIINȚESCU 3.0, alături de compania Gedeon Richter România ca și partener. Fundația Comunitară Mureș îi invită pe toți cei pasionați de chimie să aplice cu un proiect care vizează implicarea activă a elevilor, prin practică și experiment.

 

Așteptăm înscrierea proiectelor până 05 ianuarie 2021 ora 23:59.

 

Științescu Mureș este cel mai mare fond de finanțare pe domeniul STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică) din județul Mureș și face parte dintr-o mișcare națională de reenergizare a educației STEM, care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Științescu, a cărui menire e să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile – finanțări, resurse, îndrumare, sprijin.

 

În prima ediție a fondului ȘTIINȚESCU-RICHTER pentru chimie am finanțat 3 proiecte din domeniul chimiei. Pentru această ediție vom avea un fond de 16 000 lei. Din acest fond vom finanța proiecte cu sume între 4.000 și 8.000 de lei, accesibile pentru toate categoriile de aplicații enumerate mai jos. Pot aplica echipe de pasionați de chimie (ingineri, freelanceri); organizații neguvernamentale; echipe de elevi de liceu; echipe de studenți; profesori și învățători (individual sau în echipă); echipe mixte (oricare din categoriile de mai sus).

 

Vă așteptăm să fiți parte din povestea lui Științescu!

 

Pe curând,
Echipa Științescu Mureș

 

Persoana de contact:
Cristian-Simion Man
Manager program
Fundația Comunitară Mureș
E-mail: stiintescu@fcmures.org
Telefon: 0754-383.485